Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kutyás Rendezvények képes leírás - Kutyaiskola.tlap.hu
részletek »

Kutyás Rendezvények - Kutyaiskola.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyaiskola.tlap.hu » Kutyás Rendezvények
Keresés
Találatok száma - 5 db
Európa kutya és macskakiállítás

Európa kutya és macskakiállítás

Azoknak, akik esetleg egyéb elfoglaltságuk miatt, vagy a nagy dugók végett nem tudtak volna eljutni erre a rendezvényre, azoknak beszámolnék eme rangos eseményről. Ritkán adatik meg, hogy egy kiállítást belülről szemléljek. Most, ezen ritka alkalmak egyike volt. Kiállítóként vettünk részt Európa legnagyobb kutyás, macskás rendezvényén. 15.000 kutya, 500 macska és több mint 30.000 külföldi látogató vett részt a kiállításon. Ilyen horderejű kutyás rendezvény 15 évente van Magyarországon. Sajnos ez abban is megnyilvánult, hogy gyakorlatilag megközelíthetetlenné vált a kiállítás. Volt olyan barátom, aki az Erzsébet hídon visszafordult, mert annyira reménytelen volt a kocsival való odajutás.

KutyaPoint

KutyaPoint

A KutyaPoint.hu weboldal azzal a céllal készült, hogy egyfajta kutyás közösség jöjjön létre, a kutyaszerető gazdik és kedvenceink között. Legyen szó, a kedvencek társkereséséről, fedeztetésről, kutyamenhelyek és kennelek kutyáiról, eladó kis kutyakölykökről, esetlegesen a gazdik társkereséséről, tapasztalat cseréről. Mert minden gazdinak a kutyája a legfontosabb, így ennek enged teret a KutyaPoint.hu kutyatárskereső portál. Regisztrálj, ismerkedj, tölts fel képeket, és szólj kutyás ismerőseidnek, hogy ki alakulhasson egy kellemes kutyás közösségi portál.

Magyar Vakvezető Kutyák Napja

Magyar Vakvezető Kutyák Napja

Közép-Európában elsőként, 1977 tavaszán indult Budapesten a vakvezető-kutyák kiképzése, amely nem csak fizikai és lelki segítséget, de egy új életminőséget, és reményt adott a magyar látásfogyatékos emberek számára.

Rendezvények az Állatkertben a víz világnapja alkalmából

Rendezvények az Állatkertben a víz világnapja alkalmából

Díjmentesen látogathatják a 14 éven aluli gyerekek hétvégén a Fővárosi Állat- és Növénykert víz világnapjához kapcsolódó programjait. Az Állatkert és a Fővárosi Vízművek közös rendezvényén szombaton és vasárnap vízzel kapcsolatos játékok sokasága, vetélkedők, kézműves kuckó, vízkóstoló várja az apróbb és nagyobb érdeklődőket- közölte a városligeti intézmény csütörtökön az MTI-vel. A Duna Múzeum a víz hasznosításának lehetőségeit szemléltető makettekkel készül, de lesznek a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő szórakoztató játékok is. Naponta négyszer a Csodák palotája Öveges termének kísérleteit is megtekinthetik a látogatók, akik megtudhatják, hogy mekkora 'vízlábnyomot' hagyunk magunk után, elegendő-e a testünkben lévő víz mennyisége egy kávé előállításához, és hogy egy négytagú család havonta mennyit takaríthat meg, ha folyadékszükségletét csapvízzel elégíti ki? Az ENSZ-közgyűlés az 1992-es dublini környezetvédelmi világkonferencia javaslatára döntött a víz világnapja március 22-i megtartásáról. A Föld vízkészletének kevesebb mint három százaléka édesvíz, de ennek csak tizede vehető közvetlenül igénybe. A többi sarki jégsapkákba, gleccserekbe zárva található. Jelenleg a Föld 1,2 milliárd lakója nem jut egészséges és elegendő ivóvízhez, 2025-ben pedig már az emberiség kétharmadát fenyegeti majd ez a veszély.

Szarvasgombász-kutya verseny

Szarvasgombász-kutya verseny

A kutyaversenyen 24 kutya tudott indulni (lett volna néhánnyal több is, de most nem volt több pályára lehetőségünk). A kutyák párosával kieséses rendszerben (24-12-6-3) mérkőztek meg a győztes címért, a győztes kutyának 4 alkalommal kellett legyőznie ellenfeleit. A korábbiakhoz képest sokat javult a versengés általános színvonala, jobbak lettek a kutyák. Az erős mezőnyt az is jelzi, hogy a 3 elődöntőben és a döntőben is minimális volt a különbség a nyertes és vesztes között. Igazán izgalmas volt a majdnem két órás program. Öreg Feri már az első körben kiesett sajnos, csak az vigasztal, hogy a végül döntőben bejutó és ott harmadik címe szerző Bella győzte le. Mokka nagyon ügyes volt (csak elég szeleburdi L), 2 győzelemmel bejutott a legjobb 6 közé és egyetlenegy gombával (4:3) a későbbi első helyezett Bence győzte le. Érdekesség hogy a legjobb 6 kutyára csak 4 gazda jutott, mert Nagy Zoltán és Bufa Attila is két kutyával jutott az elődöntőbe.

Tuti menü