Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Képzett Kutya - Rendőrkutya Cikkek képes leírás - Kutyaiskola.tlap.hu
részletek »

Képzett Kutya - Rendőrkutya Cikkek - Kutyaiskola.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kutyaiskola.tlap.hu » Képzett Kutya - Rendőrkutya Cikkek
Keresés
Találatok száma - 14 db
 Habzó szájú rendőrkutya elé fektették a gárdistát

Habzó szájú rendőrkutya elé fektették a gárdistát

A rendőrök egy-két perccel fél hat után előállították Vona Gábort, a Jobbik és a betiltott Magyar Gárda Egyesület elnökét az Erzsébet téri, nem engedélyezett tüntetésről. A politikus ellenállt, amíg a rendőrök kiemelték a tömegből, de ezt követően már nem tanúsított ellenállást. A rohamrendőrök kábelkötegelővel hátrabilincselték a karját, és egy rabomobilba tették. Tudósítónk úgy látta, hogy nem sérült meg.

Bizonyítványt kaptak a borsodi rendőrkutyák

Bizonyítványt kaptak a borsodi rendőrkutyák

Tizenhárom új kutyás járőrvezető kapott kedden bizonyítványt az újdonsült rendőrkutyákkal együtt Miskolcon a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kiképző központjának kutyatelepén. Az idei évben több alkalommal is kutyavásárt hirdetett a megyei főkapitányság Miskolcon. A sikeres felvételik, majd az azokat követő tanfolyam elvégzése után kaphatta meg bizonyítványát a 13 új kutyás járőrvezető a rendőrkutyákkal együtt - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Példaként említette, hogy a végzős kutyák között ott van egy Roddy névre hallgató eb. A négylábú egy ózdi kutyamenhelyről, mondhatni az utcáról állt a törvény szolgálatába - idézte a nem mindennapi történetet a szóvivő.

Csivava rendőrkutya

Csivava rendőrkutya

Háromkilós kutyával erősödik a japán rendőrség: egy csivava is átment a szakmai vizsgán. Momo hetven ebtársával együtt adott számot tudásáról a legutóbbi rendőrkutyavizsgán, melyen 32 eb megbukott. A 7 éves szuka jövő januárban lép szolgálatba. Elsősorban mentés lesz a dolga, földrengések áldozatainak felkutatása - szűk helyen az apró Mimi jobban elboldogul, mint nagytestű kollégái -, de bűnmegelőzésre is bevetik, ha kell, és nem csak kinövésű bűnözők ellen.

Döbbenet

Döbbenet

Ismeretlenek még februárban, enyingi lakásában támadtak rá egy idős asszonyra. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói kedden vették őrizetbe a tetteseket, miután rendőrkutya azonosította az egyik, helyszínen talált szagmintát. Azon az estén az idős, egyedül élő asszony lefekvéshez készülődött. Az egyik macskája után még végigjárta a lakást, majd ahogy szokta, bezárta az egyes helyiségekbe vezető ajtókat. Éjfél előtt zörgésre lett figyelmes, sejtette, hogy ez nem lehet a macska. S valóban, a két idegen akkor rúgta rá a 84 éves asszonyra a folyosó ajtaját, amikor kezében a telefonnal feltehetően már segítséget akart hívni. Az asszonyt leültették, fejére harisnyát húztak, törölközőt dobtak rá, és értékei után érdeklődtek. A megtámadott igyekezett a rablók tudtára adni, hogy nincs pénze, de nem nagyon hitték. Két gyűrűjét lehúzták az ujjáról, majd még egy darabig keresték a nem létező értékeket, aztán magára hagyták áldozatukat. Az asszony szomszédjától kért segítséget, aki haladéktalanul értesítette a rendőröket.

Hova jut a világ?

Hova jut a világ?

Költségmegtakarítás végett már rendőrkutyát is elbocsátanak az Egyesült Államokban, pedig nem is kap fizetést. Washington állam Snohomish megyéjének 7 éves drogkiszimatoló ebéről van szó, melynek nem lévén fizetése, bérmegtakarítást sem eredményez 'leépítése'. Prémiumot ugyanakkor rendre kapott a kutya: ha sikeresen szimatolt, rágójáték ütötte a 'pracliját'. Ez sem került azonban túl sokba. Ami a komoly tétel, az az eb kosztja, kvártélya, állatorvosi ellátása, továbbképzése, mindez évi 16 ezer dollárt - 3,5 millió forintot - tett ki.

Huszadik Század

Huszadik Század

Vasárnap este kilenc órakor a Sándor uccán ment végig Lázár Géza textilkereskedő, mikor egy vendéglőből elegánsan öltözött, magas fiatalember lépett ki. Egy pillanatig szembenéztek egymással, azután a kereskedő a legközelebbi rendőrhöz ugrott és rákiáltott. - Fogja el azonnal!... felismertem... megcsalt...

Két betörőt fogott a csongrádi rendőrkutya

Két betörőt fogott a csongrádi rendőrkutya

Nike, a Csongrádi Rendőrkapitányság nyomkövető kutyája már több sikeres ügyön van túl, most éppen két betörőt fogott el - írja a police.hu. Egy férfi a kapitányságon bejelentette, hogy a hétvége folyamán ismeretlen tettesek behatoltak otthonába...

Kitüntették az ország legsikeresebb rendőrkutyáját

Kitüntették az ország legsikeresebb rendőrkutyáját

Kitüntették az ország legsikeresebb rendőrkutyáját és gazdáját; az újságírók által "szuperebnek" titulált kutya a tízéves pályafutása során több tucat bűnözőt fogott el, eltűnt asszonyokat és férfiakat talált meg. A hírt, mely szerint a Töki névre hallgató négylábú bűnüldöző oklevelet, gazdája Skrek Roland, a Kaposvári Rendőrkapitányság rendőr-törzszászlósa pedig tárgyjutalmat kapott Bencze Józseftől, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vezetőjétől, a Kaposvári Rendőrkapitányság tudatta az MTI- vel.

Kutyával az orvhalászok ellen

Kutyával az orvhalászok ellen

Vízi rendőrkutyákat képeznek Szolnokon. A négylábúakat elsősorban az orvhalászok ellen veti majd be a tiszai rendőrség. Jelenleg az országban a Balatonon, és a Dunán lát el szolgálatot kutyás rendőr, a két napos kiképzés után már a Tiszán is így járőröznek majd.

Hirdetés
Ma rendőrkutyákkal próbálkoznak a rendbontók ellen

Ma rendőrkutyákkal próbálkoznak a rendbontók ellen

A jövőben rendőrkutyákkal veszi fel a harcot a görög rendőrség a sporteseményeken a rendbontók és a zsebtolvajok ellen. A törvény már elkészült, a parlament várhatóan heteken belül szentesíti - számolt be kedden a To Vima című athéni újság.

Megugatta a rendőrkutyát a férfi

Megugatta a rendőrkutyát a férfi

Rendőrkutya megugatásáért vettek őrizetbe egy férfit az Egyesült Államokban. A 26 éves illető egy parkoló rendőrautóban lévő kutyával keveredett szó-, illetve 'vauváltásba', mivel hamarosan az eb válaszolgatott. Erre a férfi üvöltözni kezdett, a kutya pedig egyre idegesebb lett. A közelben lévő - ember - rendőrök elunták a hangoskodást, és őrizetbe vették a kutyadühítőt. A férfit hamarosan elengedték, miután kifizette óvadékát. Bíróság elé kerül rendbontásért.

MNO - FMM

MNO - FMM

Mivel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a kutyás szolgálati egységek számát mintegy a duplájára szándékozik növelni a rendőrség, e cél érdekében kerül sor egy újabb vásárvizsgára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság várja azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat, akik szívesen eladnák rendőri szolgálatra alkalmas kutyáikat. Elsősorban középtermetűnél nagyobb, illetve nagytestű kutyákat (német juhász, boxer, rottweiler stb.) keresnek, nem feltétel a fajtatisztaság.

Rendőrkutya támadott

Rendőrkutya támadott

Információnk szerint az állat augusztusban végzett gazdája másik kutyájával. A rendőr megvásárolta és magánál tartotta korábbi, kiöregedett szolgálati kutyáját, s ez az eb lett a támadás áldozata. Úgy tudjuk, a rendőr korábban többször is panaszkodott rottweilere viselkedésére, de hivatalosan nem tett erről szóló bejelentést.

Újabb rendőrkutya állt szolgálatba Csongrádon

Újabb rendőrkutya állt szolgálatba Csongrádon

Kedd óta teljesít közterületi szolgálatot Csongrádon és a város kistérségben Narkó, az új járőrkutya. A kiváló kondícióban lévő német juhász Márton Magdolna zászlós, járőrvezető társa. Narkó bőven felér egy két-, vagy akár többfős járőrrel is, hiszen általa a rendőr olyan biztosítást és biztonságot kap az intézkedés során, amelyet egy járőrtárs nehezen nyújthat. A kutya érzékszervei ugyanis jóval kifinomultabbak az emberénél. Ráadásul a járőrkutyákat úgy képzik ki, hogy azok egyetlen gazdának' engedelmeskedjenek, s vigyázzanak rá - hallottuk Barta János alezredestől, a közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztály vezetőjétől.

Tuti menü